Bylinná kúra na potlačenie problémov v klimaktériu

Čítajte, aké problémy vznikajú pri menopauze, akými bylinkami sa dajú tieto problémy potlačiť.

Autorom všetkých textov, fotografií, vídeí a perokresieb na tejto lokalite je dr.Ondrej Chreňo. Neoprávnená distribúcia akéhokoľvek textu alebo obrazového materiálu je chránená autorským zákonom.

👉 zoznam liečivých rastlín
👉 zoznam ochorení
👉 ďalšie témy


Spýtajte sa, ako vyzdravieť:

Obdobie menopauzy prináša problémy, ktoré sa dajú úspešne zvládnuť užívaním bylinných čajov a prípravkov. Návaly tepla, búšenie srdca, nespavosť či depresie pociťujú mnohé ženy, ktoré prichádzajú do obdobia klimaktéria ale mnohé liečivé rastliny dokážu tieto problémy zmierniť alebo ich úplne odstrániť.

Počas prechodu, pri nástupe menopauzy dochádza k vyhasínaniu činnosti vaječníkov a tým k problémom vegetatívnej nervovej a hormonálnej činnosti. Vaječníky produkujú hormón estrogén, ktorý riadi dozrievanie vajíčok a pripravuje sliznicu maternice na uhniezdenie vajíčka. Druhým dôležitým hormónom je progesterón, produkovaný žltým telieskom v kôre vaječníkov. Jeho úlohou je zabezpečiť, aby sa oplodnené vajíčko mohlo uhniezdiť v sliznici maternice.

Obdobie prechodu začína zníženou tvorbou progesterónu a estrogénu. To sa môže prejaviť návalmi krvi a tepla do hlavy, búšením srdca, závratmi a bolesťami hlavy, hučaním v ušiach, tŕpnutím končatín a poruchami trávenia. Sprievodným javom sú depresie, nespavosť, nervozita, únava, potenie, strach, rednutie kostí.

Sliznice pohlavných orgánov, močovej trubice a močového mechúra strácajú tiež na svojej vitalite a sú menej odolné voči infekciám.

Na zlepšenie problémov, ktoré so sebou prináša obdobie prechodu a menopauzy môžeme vyskúšať bylinnú kúru s obsahom bylín, ktoré upravujú nervový  a hormonálny systém, zlepšujú trávenie a metabolizmus, srdcovú činnosť, zmierňujú depresie, nespavosť a únavu.

V kúre sa nachádza veľa byliniek, ako je napríklad šalvia lekárska, šišiak, pŕhľava, rebríček, hloh, levandula, medovka, vŕbovka

Spýtajte sa, ako vyzdravieť: